יום שבת, 6 ביולי 2013

להרגיש איטליה להכין פיצה...

בהריון של שגיב כל מה שרציתי היה פיצה. 
לקנות כל יום פיצה היה גורם לנו לפשיטת רגל מהירה ולי להשמנה מטורפת, אז התחלתי להכין...
המתכון הראשון לא תפח...
המתכון השני לא צלח..
המתכון השלישי יצא קשה... 
הרביעי היה אכיל, אבל זה לא זה...
וכך המשכתי לנסות עד שהגעתי לתוצאה שאני לא מחליפה!!!!

אז המתכון לפיצה... ברור שדורש התפחה! 
אבל תקשיבו זה הבצק הכי טוב שהכנתי ותאמינו לי שניסיתי מלא!
אל דאגה, בזמן ההתפחה מכינים את הרוטב ואת התוספות, מארגנים שולחן ואז...
אני קוראת לכל הילדודים שלי... כולם מרדדים, מורחים רוטב ומפזרים את התוספות... 
וביום של מצב רוח נפלא מציירים שפם, לובשים סינר, מפזרים קצת קמח על הלחיים ומרגישים איטליה
אחלה דרך לסיים את היום!!

אז מה צריך?
2 כפות שמרים יבשים
3.5 כוסות קמח
2 כפיות מלח
כוס ורבע של מים פושרים
5 כפות שמן זית

ועכשיו מה?
מעבדים הכל לבצק, לשים במשך 10 דקות עד שהבצק רך. מגלגלים את הבצק לכדור, משמנים אותו עם שמן זית מכל צדדיו, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה).
לאחר שעה, מפנצ'רים ומתפיחים שנית (כ-20 דקות).
זהו! מוכן לעבודה!

הרוטב
1 בצל קצוץ דק-דק
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כף אורגנו
2-3 עגבניות חלוטות וקצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח
פלפל
1.5 כוסות מים
2 כפות קמח

ואז,
מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את העגבניות ומאדים. 
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים.
כשהרוטב כמעט מוכן, אם הוא לא סמיך מדי, מוסיפים את הקמח.
אם רוצים שהרוטב יהיה חלק, ניתן לרסק אותו בבלנדר יד. 

ומה עכשיו?
משמנים את הידיים ומותחים את הבצק (אני לא מרדדת), למי שנוח אפשר לקמח ולרדד (לילדים זה מעולה למוטוריקה!). 
מורחים את הרוטב, מפזרים את התוספות (גבינה צהובה, מוצרלה, טונה, זיתים, פטריות, תירס, אננס ועוד).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 10-15 דקות.
תסתכלו שהבצק משחים מלמטה ומלמעלה... יוצאת פיצה אלהית!!!

ושיהיה בתיאבון!


                                   

3 תגובות:

  1. וואי! נראה מעולה! ינוסה עוד השבוע, חוויות בהמשך!

    השבמחק
  2. הבן הגדול שלי ביקש פיצה לארוחת ערב...
    אז מה אם יום שישי? פיצה זה אחלה!
    הכנתי ויצא מעולה!
    בהחלט הבצק הכי טעים שאכלתי בפיצה!
    הגדול (בן 3) אכל שני (!) משולשים.. והוא רחוק מלהיות אכלן גדול...
    תודה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!!
      שמחה שיצא לכם טעים!

      מחק