יום שישי, 19 ביולי 2013

שבת בפתח... ריח חלות באוויר

בינינו, כשחושבים על שבת, חושבים על חלות.
ואין מישהו שלא ניסה אי פעם להכין חלות..
אז זה המתכון שלי...

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר (לא מדובר בחלות מתוקות- לחלות מתוקות תוסיפו חצי כוס דבש)
1 כף מלח
2/3 כוס שמן
2 ביצים (אם נשארו לי חלמונים מהעוגות אני מוסיפה יוצא תענוג)
2 כוסות מים לפעמים צריך עוד קצת
ביצה לציפוי
לפיזור אפשר כל מה שבא לכם או כלום

אז מה עושים??
מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים מעט. עם היד יוצרים גומה ולתוכה שוברים את הביצים. 
מתחילים לעבד ותוך כדי מוסיפים: שמן, מלח וכוס מים ואז לאט לאט עוד כוס מים. אם הבצק עדיין יבש ולא כל הקמח נאסף, אז מוסיפים עוד כחצי כוס מים, אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח. 
לאחר שהבצק מוכן משמנים אותו קלות ומעבירים להתפחה כשהבצק מכוסה, עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח יש ללוש אותו מעט להוצאת אוויר ולהתפיח שוב כשהבצק מכוסה, הפעם התפחה קצרה (של 20 דקות ככה).

זהו! הגיע הזמן ליצרתיות..
עכשיו קולעים 
צמה ל-3, ל-4, ל-5 או ל-6 - העיקר שלא יהיה הדוק מדי!
מניחים על נייר אפייה, מורחים ביצה ואם רוצים מפזרים ציפוי. כעת מתפיחים שוב כ- 25 דקות.
לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהחלה נהיית זהובה גם בתחתית. ואז מוציאים... עכשיו פה הטריק...
צריך להוציא ישר לרשת של התנור או רשת צינון ולכסותבמגבת- כך החלה נשארת רכה.

במאפיות עושים התזת מים, ניתן להשפריץ קצת מים על החלות בזמן האפייה ויש אפילו ששמים תבנית מים בתחתית התנור- זו כבר החלטה שלכם ..

עכשיו המלחמה היא להשאיר את זה לערב שעוד מישהו יטעם חוץ ממך!
אחחח ריח של שבת !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה