פעם, ההיכרות שלי עם ג'חנון הסתכמה בכזה שקונים בסופר.
זה בצק, זה טעים, זה הולך עם רסק ויופי טופי!
ואז הכרתי את התימני שלי...
ועכשיו... פותחים את הכדורים! כל כדור פותחים לעלה דק וגדול, אני אישית פותחת ביד.
לאחר המתיחה, מורחים על העלה מרגרינה, לוקחים את צידו השמאלי של העלה ומקפלים עד האמצע, לאחר מכן מקפלים עד האמצע גם את צד ימין.
בסופו של הקיפול, העלה נראה כמו ארון סגור. לאחר מכן מורחים שוב מרגרינה.
כעת מתחילים לגלגל את הבצק כאשר כל פעם מותחים את הבצק בצידו המרוחק, על מנת לאפשר כמה שיותר גלגולים.
מורחים סיר במרגרינה, מניחים את הג'חנון המוכן בפנים, מכסים ומכניסים לתנור על חום נמוך לכל הלילה (אצלי 80 מעלות זה מספיק).
והתוצאה הסופית!
ואם בא לכם מתכון מרוכז ללא התמונות, בבקשה!!!
מצרכים
1 ק"ג קמח מנופה
1/4 עד 1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
אופן הכנה
זה בצק, זה טעים, זה הולך עם רסק ויופי טופי!
ואז הכרתי את התימני שלי...
הוא טען שהג'חנון של אמא שלו הכי טעים בעולם!
אבל, זה לא בצק שקונים בסופר? מה ההבדל??
ואז הסתבר שלתימניה האם, יש סבלנות להכין ג'חנון לבד! מהבצק והכל!!
כנראה שזה היה הסימן שלי לקום ולברוח, אבל הריח של הג'חנון קרא לי לאכול, אז נשארתי...
ברבות השנים נישאתי לתמני, והגיע תורי ללמוד להכין ג'חנון... ושאלוהים יעזור לי!
אז זהו! שהוא הגיע לעזרי! והיום בעלי טוען שהג'חנון שלי הכי טעים בעולם.
אז עכשיו תורכם!!!
אבל, זה לא בצק שקונים בסופר? מה ההבדל??
ואז הסתבר שלתימניה האם, יש סבלנות להכין ג'חנון לבד! מהבצק והכל!!
כנראה שזה היה הסימן שלי לקום ולברוח, אבל הריח של הג'חנון קרא לי לאכול, אז נשארתי...
ברבות השנים נישאתי לתמני, והגיע תורי ללמוד להכין ג'חנון... ושאלוהים יעזור לי!
אז זהו! שהוא הגיע לעזרי! והיום בעלי טוען שהג'חנון שלי הכי טעים בעולם.
אז עכשיו תורכם!!!
ג'חנון
אז מה צריך?
1 ק"ג קמח מנופה
1/4 עד 1/2 כוס סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
1 כף מלח
4 כוסות מים (כדאי להכין את החמישית בהיכון, לפעמים צריך)
1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
אז מה עושים?
יש שתי אפשרויות במיקסר או ביד, אני אישית מעדיפה ביד- אני אוהבת להרגיש את הבצק!
מניחים את הבצק בצד ונותנים לו לנוח 30 דקות. לאחר מכן שוב מעבדים ושוב נותנים מנוחה, כך שלוש פעמים עד שלבסוף יוצא בצק חלק, גמיש, נעים וקר.
כעת נותנים לבצק מנוחה אחרונה של חצי שעה שלאחריה מחלקים אותו לכ-15 כדורים על משטח מרוח במרגרינה. את הכדורים גם כן צריך לעבד לפחות שלוש פעמים עם מנוחה של כ-20 דקות בין לבין.
![]() |
ג'חנון- כדורי בצק מעובדים |
ועכשיו... פותחים את הכדורים! כל כדור פותחים לעלה דק וגדול, אני אישית פותחת ביד.
![]() |
ג'חנון- מתיחת הבצק |
לאחר המתיחה, מורחים על העלה מרגרינה, לוקחים את צידו השמאלי של העלה ומקפלים עד האמצע, לאחר מכן מקפלים עד האמצע גם את צד ימין.
![]() |
ג'חנון- צד שמאל מקופל, צד ימין מתקפל |
בסופו של הקיפול, העלה נראה כמו ארון סגור. לאחר מכן מורחים שוב מרגרינה.
![]() |
ג'חנון- עלה בצק מקופל |
![]() |
ג'חנון- מגלגלים את העלים |
![]() |
ג'חנון- הצורה הסופית |
![]() |
ג'חנון- זהו! מוכן! |
מורחים סיר במרגרינה, מניחים את הג'חנון המוכן בפנים, מכסים ומכניסים לתנור על חום נמוך לכל הלילה (אצלי 80 מעלות זה מספיק).
![]() |
ג'חנון- הסירים המוכנים לגדודי המבקרים |
והתוצאה הסופית!
![]() |
ג'חנון- מוכן! |
ואם בא לכם מתכון מרוכז ללא התמונות, בבקשה!!!
מצרכים
1 ק"ג קמח מנופה
1/4 עד 1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
4 כוסות מים (כדאי להכין את החמישית בהיכון, לפעמים צריך)
1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
יש שתי אפשרויות במיקסר או ביד, אני אישית מעדיפה ביד- אני אוהבת להרגיש את הבצק!
לישם את כל החומרים יחד ומקבלים בצק דביק וקצת מכוער.
מניחים את הבצק בצד ונותנים לו לנוח 30 דקות. לאחר מכן שוב מעבדים ושוב נותנים מנוחה, כך שלוש פעמים עד שלבסוף יוצא בצק חלק, גמיש, נעים וקר.
כעת נותנים לבצק מנוחה אחרונה של חצי שעה שלאחריה מחלקים אותו לכ-15 כדורים על משטח מרוח במרגרינה. את הכדורים גם כן צריך לעבד לפחות שלוש פעמים עם מנוחה של כ-20 דקות בין לבין.
ועכשיו... פותחים את הכדורים! כל כדור פותחים לעלה דק וגדול, אני אישית פותחת ביד.
לאחר המתיחה, מורחים על העלה מרגרינה, לוקחים את צידו השמאלי של העלה ומקפלים עד האמצע, לאחר מכן מקפלים עד האמצע גם את צד ימין.
בסופו של הקיפול, העלה נראה כמו ארון סגור. לאחר מכן מורחים שוב מרגרינה.
כעת מתחילים לגלגל את הבצק כאשר כל פעם מותחים את הבצק בצידו המרוחק, על מנת לאפשר כמה שיותר גלגולים.
מורחים סיר במרגרינה, מניחים את הג'חנון המוכן בפנים, מכסים ומכניסים לתנור על חום נמוך לכל הלילה (אצלי 80 מעלות זה מספיק).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה