יום שישי, 12 ביולי 2013

אם אין לחם..תאכלו פיתות

בעלי הכריז: "היום שקשוקה!"
אני הכרזתי: "אבל נגמר הלחם..."

בעלי אמר: "אבל אני מפנטז על שקשוקה מהבוקר..."
טוב, אין שום בעיה... אני אלוש, אתפיח ונכין פיתות!
אומנם עד שהיה מוכן הספקנו להתקלח, להרדים ילדים וכו', אבל היה שווה כל דקה!
הפיתות יצאו מעולות!
הכנו את הפיתות עם מגוון ציפויים: עם בצל, עם זעתר, עם שומשום, עם קצח, ולפעמים גם כמה דברים יחד כמו: בצל, זיתים וגבינה.
בקיצור, זו לא פיתה שמורחים בפנים, אלא אחת כזו שבוצעים וטורפים!

אז מה צריך?
4 כוסות קמח
30 גרם שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית- אני השתמשתי בקנולה כי זה מה שהיה :-)
כוס ורבע מים פושרים

ומה עושים?
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה, מוסיפים לאט לאט מים תוך כדי לישה עד שמקבלים בצק חלק ומעט קשה. משמנים את הבצק ומתפיחים. לאחר שהבצק תפח, נותנים בוקס, מחלקים ל-8 עיגולים, משמנים ומתפיחים שוב. פותחים את הכדורים על משטח מקומח לעיגולי פיתה לא עבים מדי, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומקמחים קלות. מעבירים את הפיתות לתבנית ומורחים את הציפוי הרצוי.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ-10 דקות (לי לקח 8 דקות) ומוכן!

טיפ
למלית בצל- מטגנים המון בצל עם שמן וכף סוכר כדי שהבצל יתקרמל.
אני מוסיפה גם קצת כורכום בשביל הצבע

                            

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה