יום אחד גלשתי לי לתומי ברשת ונתקלתי בעוגיות מהממות...
מתכון לא היה שם וגם לא הסבר, אז אחרי קצת עבודה ומחשבה הצלחתי להתחקות אחרי הצורה...והטעם..
לפחות הטעם שלי ..כי אין לי מושג מה הטעם של התמונה :-)
מתכון לא היה שם וגם לא הסבר, אז אחרי קצת עבודה ומחשבה הצלחתי להתחקות אחרי הצורה...והטעם..
לפחות הטעם שלי ..כי אין לי מושג מה הטעם של התמונה :-)
אז מה צריך?
1/2 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס נוזל (מים, חלב, מיץ) אני תמיד מעדיפה מיץ תפוזים לפרווה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קמצוץ מלח
מלית- שוקולד/ נוטלה/ קינמוו עם קקאו/ קינמון עם סוכר/ אגוזים/ חלבה ועוד
סירופ סוכר
כוס סוכר
כוס מים
מעט מיץ לימון או תמצית וניל
מכניסים את כל החומרים לסיר ומחממים עד שהנוזל מצטמצם לסירופ.
אז מה עושים?
מערבבים את כל החומרים לבצק מלבד המלית כמובן. לשים לבצק אחיד ואז לשים עוד 10 דקות לבצק רך עם רשת סיבית טובה. מתפיחים במקום חמים ו... מתחילים לעבוד!
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מרדדים למלבן ארוך (משתדלים שיהיה סמטרי).
על המלבן מורחים את המלית הרצויה ומעליה מניחים מלבן בצק נוסף.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים רצועות ארוכות של ה"סנדוויץ'" בצק וכל רצועה מגלגלים למעין בורג או ביסלי.
לאחר מכן מלפפים את הרצועה סביב עצמה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים במשך 15 דקות, מורחים בביצה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה