כשאני הייתי בחטיבה, המשפט שהיה שגור בפי כולנו היה...
"יאללה יאללה! לכי תעשי חמוצים, טוב?"
טוב! אני מוכנה ללכת לעשות חמוצים!
"יאללה יאללה! לכי תעשי חמוצים, טוב?"
טוב! אני מוכנה ללכת לעשות חמוצים!
אחלה נשנוש לשעות המתות...
אחלה נשנוש מול הטלוויזיה...
אחלה נשנוש מול הטלוויזיה...
אחלה נשנוש בארוחה...
בקיצור... אחלה!
אז...
בקיצור... אחלה!
אז...
יאללה יאללה! לכו תעשו חמוצים!
אז מה צריך?
אז מה צריך?
גזר מקולף חתוך למקלות
כרובית חתוכה לפרחים
גמבה חתוכה לרצועות
כרוב פרוס
מלפפון חתוך לעיגולים
קולורבי מקולף ופרוס
שומר נקי וחתוך לפרוסות לא עבות מדי
פלפל חריף (אם רוצים חריף- תחתכו, אם רוצים פיקנטי- תשאירו שלם ואם בלי אז בלי!)
לימון שטוף היטב וחתוך לפלחים עם הקליפה
ואיך נתבל?
מרתיחים כוס חומץ, מוסיפים 2 כוסות מים ו-2 כפות מלח ומערבבים עם 1/2 כף כורכום בשביל הצבע (ואם יש עמבה אז בכלל מעולה!)
מסדרים את הירקות יפה יפה בצנצנת (אני אוהבת שרואים שכבות של צבעים), שופכים מעליהם את התחמיץ, סוגרים ומניחים.
בעיקרון, ברגע שזה מתקרר זה כשיר לאכילה, אבל תנו לזה כמה ימים... תאמינו לי, הסבלנות משתלמת!
טיפ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה