יום שני, 29 ביולי 2013

אתי, צמחונות ועדשים...

אז אתי היא צמחונית...
היא גם אמא וגם רעיה וחברה ואישה מדהימה!!! 
אבל... אתי היא צמחונית 
ובינינו מה בדיוק צמחונים אוכלים???
עשבים???
אז מסתבר שדווקא לא! 
מזל שיש לי את אתי, כזו שאפשר גם ללמוד ממנה קצת...
אז אתי יקרה, המתכון הבא מוקדש לך!


קציצות עדשים ירוקות

אז מה צריך?
2 כוסות עדשים ירוקות/שחורות לאחר השריה של לילה
1 כוס שיבולת שועל
2 בצלים
5-6 שיני שום
1 כוס פטרוזליה קצוצה
תפוח אדמה מגורד סחוט
גזר מגורד
5-6 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס מים
1/4 כוס סויה
1 כפית פפריקה מתוקה
כפית וחצי כמון
פלפל שחור לפי טעם

אז מה עושים?
זה דווקא די פשוט , יש שתי דרכים:
בדרך הראשונה לוקחים את כל המרכיבים, טוחנים במעבד מזון ואז יוצרים כדורים ומשטחים. 
בדרך השניה, מבשלים את העדשים 15-20 דקות, מועכים במזלג או בבלנד יד ואז מערבבים אותם עם שאר החומרים. לאחר מכן יוצרים עיגולים ומשטחים. 

ניתן לבשל את הקציצות גם בשתי דרכים: או שמטגנים או שמניחים על נייר אפיה ואופים כ- 15 דקות בחום בינוני.

בכל מקרה, בשתי הדרכים זה יוצא טעים!

גילוי נאות המתכון המקורי שקיבלתי היה עם פירורי לחם במקום שיבולת שועל ועם רסק עגבניות במקום טחינה אז אני שיניתי קצת :-)

עדשים ירוקות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה