יום אחד לפני המון המוני שנים, פרה-היסטוריה כמעט, ישבתי והאזנתי לרדיו בזמן שהכנתי שיעורים.
לשידור עלתה נערה שאמרה שהיא חייבת לאכול כל יום פריקסה, אם לא, היא מתה!
אני והשדרנית שאלנו יחדיו: "מה זה פריקסה?!?"
ואז הנערה הסבירה וזה היה נשמע כל כך מגרה... אז התחננתי לאמא שלי שתכין, אבל זה לא קרה...
שאלתי את כל החברות שלי, אבל גם שם לא היה מענה.
יום אחד כששוטטתי עם ה"חבר " החדש שלי דאז, בעלי כיום, ראיתי שלט- "פריקסה"!!! רצתי לקנות!
היה מעפן וכל כך התבאסתי...
ואז, באחת החינות שהייתי, הגישו מעין לחמניות מטוגנות עם מלא דברים שווים וטעימים בפנים.
בפה מלא ובלי בושה ניגשתי לאמא של הכלה ושאלתי אותה: "מה זה הספינז' הזה???"
היא צחקה ואמרה: "פריקסה!"
אז ההיא מהרדיו צדקה! זה טעים!!!!!
פריקסה
היה מעפן וכל כך התבאסתי...
ואז, באחת החינות שהייתי, הגישו מעין לחמניות מטוגנות עם מלא דברים שווים וטעימים בפנים.
בפה מלא ובלי בושה ניגשתי לאמא של הכלה ושאלתי אותה: "מה זה הספינז' הזה???"
היא צחקה ואמרה: "פריקסה!"
אז ההיא מהרדיו צדקה! זה טעים!!!!!
פריקסה
אז איך מתחילים?
1 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים
ביצה
1 כף מלח
2 כוסות מים (מוסיפים לפי הצורך)
אופן ההכנה
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים
ביצה
1 כף מלח
2 כוסות מים (מוסיפים לפי הצורך)
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק רך.
מתפיחים כחצי שעה ואז לשים שוב.
קורצים מהבצק כ- 20 לחמניות ומניחים להתפחה נוספת כשעה .
מחממים סיר עם שמן עמוק (ככל שיש יותר שמן ככה נספג פחות בלחמנייה)
אני שמה חתיכת גזר בשמן כי ככה לימדו אותי :-)
לוקחים את הלחמניות שתפחו ומרחיבים אותן קלות בצדדים, אם יש צורך אז גם מאריכים אותן (רק אל תעשו מהן פיתה!)
מכניסים לשמן החם וברגע שהלחמנייה שזופה מצד אחד הופכים אותה, ממתינים כדקה ומוציאים ישר לתוך נייר סופג
מילוי
1 תפוח אדמה מבושל, מקולף וחתוך לקוביות
1 ביצה מבושלת, מקולפת וחתוכה לקוביות
מערבבים יחדיו ממליחים ומפלפלים
מתפיחים כחצי שעה ואז לשים שוב.
קורצים מהבצק כ- 20 לחמניות ומניחים להתפחה נוספת כשעה .
מחממים סיר עם שמן עמוק (ככל שיש יותר שמן ככה נספג פחות בלחמנייה)
אני שמה חתיכת גזר בשמן כי ככה לימדו אותי :-)
לוקחים את הלחמניות שתפחו ומרחיבים אותן קלות בצדדים, אם יש צורך אז גם מאריכים אותן (רק אל תעשו מהן פיתה!)
מכניסים לשמן החם וברגע שהלחמנייה שזופה מצד אחד הופכים אותה, ממתינים כדקה ומוציאים ישר לתוך נייר סופג
מילוי
1 תפוח אדמה מבושל, מקולף וחתוך לקוביות
1 ביצה מבושלת, מקולפת וחתוכה לקוביות
מערבבים יחדיו ממליחים ומפלפלים
חמוצים
סלט ירקות קצוץ דקדק
לימון בלאדי
טונה
עריסה
סלט ירקות קצוץ דקדק
לימון בלאדי
טונה
עריסה
אני אוהבת להוסיף אבוקדו או בטטה
הילדים שלי אוהבים זיתים שחורים בפנים
בתאבון
הילדים שלי אוהבים זיתים שחורים בפנים
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה