מאפה נויה
אופן הכנה
מילוי נויה
חותכים את הביצים, הבצל והפטריות, מערבבים עם הטונה והתירס, ממליחים ומפלפלים ו...מוכן!
מילוי גבינות
נויה שלי רגישה ללקטוז.
לכן, כל הזמן אני מכינה ארוחה, ולה במיוחד, מכינה כמעט את אותה הארוחה אבל בפרווה.
כשבא לנויה להרגיש כמו כולם- היא מבקשת מאפה נויה, שכמובן נקרא על שמה!
בעצם זה בצק, ממולא בטונה בצל ירוק וביצה קשה. מה שנויה לא יודעת (או שהיא מעלימה עין) זה שמאפה נויה משמש למילוי של מיליון דברים.
הערב אמלא אותו בכבד עם ריבת בצל, אתמול אחרי שהלכה לישון מילאתי לי אותו בשלל גבינות.
אפשר לעשות אותו בשלל מילויים ובשלל צורות.
האופציה האהובה על בני ביתי היא: לקרוץ שני עיגולים גדולים- על אחד להניח מילוי ואז להניח את העיגול הנוסף, להדק ואז כשמוכן כולם פותחים אותו כמו פיתה ומוסיפים סלט.
אפשר לעשות אותו בשלל מילויים ובשלל צורות.
האופציה האהובה על בני ביתי היא: לקרוץ שני עיגולים גדולים- על אחד להניח מילוי ואז להניח את העיגול הנוסף, להדק ואז כשמוכן כולם פותחים אותו כמו פיתה ומוסיפים סלט.
אז בא לכם להכין?
לבצק
1/2 קילו קמח
1/2 כף מלח
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן
כוס ורבע מים חמימים
1 ביצה
1 כף אחת של שמרים
1/2 כף מלח
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן
כוס ורבע מים חמימים
1 ביצה
1 כף אחת של שמרים
אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים, לשים היטב ומכסים לשעה.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
ממלאים במילוי ובוחרים את אופן הסגירה: כמו לחמנייה או כמו פיתה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה, אפשר להוסיף שומשום/קצח/כל העולה על רוחכם
ונותנים מנוחה קלה לבצק של כעשר דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (חום גבוה) למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
ממלאים במילוי ובוחרים את אופן הסגירה: כמו לחמנייה או כמו פיתה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה, אפשר להוסיף שומשום/קצח/כל העולה על רוחכם
ונותנים מנוחה קלה לבצק של כעשר דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (חום גבוה) למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה.
מילוי נויה
3 בצל ירוק קצוץ
2 קופסאות טונה מסוננת
3 ביצים קשות
פטריות חתוכות
(לפעמים שהבעל לא נמצא מוסיפים תירס...)
2 קופסאות טונה מסוננת
3 ביצים קשות
פטריות חתוכות
(לפעמים שהבעל לא נמצא מוסיפים תירס...)
חותכים את הביצים, הבצל והפטריות, מערבבים עם הטונה והתירס, ממליחים ומפלפלים ו...מוכן!
מילוי גבינות
1 פרוסה גבינה בולגרית
1 פרוסה גבינה צהובה
1 כף שמנת
1 פרוסה גבינה צהובה
1 כף שמנת
מערבבים את כל הגבינות וממלאים
אפשרויות נוספות
בצל ופטריות עם פירה
בשר וצנוברים
לעוף על כנפי הדמיון
בשר וצנוברים
לעוף על כנפי הדמיון
בקיצור בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה