יום שישי, 19 ביולי 2013

למה חמוץ אם אפשר מתוק?

קציצות ברוטב חמוץ מתוק
מודה שאין לי מושג אם זה המתכון או הדרך בה נהוג להכין, אבל זה החילטור המהיר שלי והילדים שלי ליקקו את הצלחות ואת הסיר אז... למה לא לשתף??

אז מה צריך?
לרוטב:
1 בצל חתוך לרצועות
1 גמבה חתוכה לרצועות
5 כפות רסק עגבניות
צ'ילי מתוק (לא חובה)
3 כפות סוכר חום
מיץ מלימון אחד
כף טריאקי
3 כפיות חומץ בלסמי
מלח
כוס מים

לקציצות: 
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כפיות רסק עגבניות או קטשופ
כמון
מלח
פירורי לחם

ומה עושים?
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגמבה עם הסוכר ומערבבים. מוסיפים טריאקי, לימון וחומץ בלסמי ומערבבים שוב.
כעת מוסיפים את שאר החומרים ומחממים, טועמים ומשפרים תיבול.

לאחר שהרוטב מוכן, מערבבים את כל החומרים של הקציצות, מסדרים יפה ומגלגלים אותן קצת ברוטב.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.
מעטרים בפיטרוזליה ומגישים עם אורז או פתיתים
מעדן!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה