יום רביעי, 10 ביולי 2013

שמרים לעשות או לעשות???

עוגת שמרים זה מפחיד!
קראנץ שמרים זה בכלל לא הגיוני!
אבל זה בדיוק מה שמרשים חמות, הורים,  אורחים, חברות ו.. את מי לא?
ובתכל'ס, אבל רק בינינו, זה לא קשה כמו שחושבים. 

אוי! המחשבה לאכול על אותה רותחת, ליד כוס קפה,  רק ממריצה אותי לקום למטבח!
אז יאללה, להפשיל שרוולים! אנחנו מתחילים!

כמות הבצק היא ל- 4 תבניות אינגליש קייק 
יש מיליון שיטות ודרכים, אבל אני הולכת על הקלה ביותר, בלי סיבוכים ובתכל'ס הכי טעימה!

ששש... הסוד הוא בלישה. ככל שלשים יותר את הבצק, ככה הרשת הסיבית נפתחת והבצק יותר טוב!

אז מה יש לנו? 
1 קילו קמח
1 קוביית שמרים/ 2 כפות שמרים יבשים
200 גרם חמאה או מחמאה
כוס ורבע נוזל (מים/חלב/מיץ תפוזים- אני משתמשת במים)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
כפית מלח

מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד המלח ומתחילים ללוש. כאשר השמרים התערבבו מוסיפים את המלח ולשים כמה שיותר (זוכרים את הרשת סיבית?)
מתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח (מכוסה כמובן), מבטיחה לכם שזה בצק שמכפיל את עצמו!

ועכשיו לחלק שכולם מפחדים ממנו... מרכיבים את הקראנץ!
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים על משטח מקומח, מרדדים כל חלק בתורו למלבן בעובי חצי סנטימטר. 
מורחים על הבצק מכל טוב : שוקולד/ חלבה/ שוקולד צ'יפס/ ממרח אגוזים/ לוטוס/ קינמון, מגלגלים לרולדה ארוכה ופשוטה. לוקחים סכין חדה וחלקה וחותכים לאורך הרולדה (לא לרוחב,  לאורך!) כך שנראה צד אחד סגור וצד אחד כמו עלי בצק ושוקולד. כעת לוקחים את שני החלקים ויוצרים בורג (כמו צמה על 2). 
מכניסים לתבנית משומנת ו... נושמים לרווחה! החלק המפחיד נגמר!
מתפיחים שוב ואופים כ- 20-30 דקות על 180 מעלות בתנור שחומם מראש!

בזמן שהעוגות בתנור אני מכינה סירופ סוכר:  
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל (בעלי אוהב טיפת לימון במקום וניל)

מבשלים כמה דקות עד להסמכה קלה ומורידים מהאש.

ואז... שואפים היטב את הריח הממכר של העוגות ומוציאים אותן כשהן זהובות, מורחים אותן בסירופ סוכר בעודן חמות.

בתאבון


העוגות לפני אפייה


עוד צורה לקראנץ... פשוט במקום להניח בתבנית, סוגרים לטבעת. 

טיפ
את העוגות אפשר להקפיא אחרי שיצאו מהתנור ועברו מריחת סירופ ואז שמגיעים אורחים, כשיש בלת"מ, כשהמורה/גננת/אמא/חברה מבקשת עוגה... תמיד יש ספייר במקפיא!

2 תגובות:

  1. פעם ראשונה שאני מכינה עוגת שמרים ויצא מעולה! כולם מתלקקים. לא האמנתי אבל הצלחתי לסובב את העוגה כמו המקצוענים. אחלה מתכון שבהחלט אעשה שוב.

    השבמחק