יום שבת, 6 ביולי 2013

עוגיות פריכות בכל יום בכל מצב....

עוגיות מבצק פריך, כאלה שנימוחות בפה.
עוגיות כאלה שבחורף הולכות עם תה רותח ובקיץ נאכלות בפיקניק ובבריכה.
בשבת הן אחלה לאירוח ובכללי הן יושבות יפה בצנצנת במטבח.
את האמת הן ממש קלות להכנה ואני אוהבת להכין את הבצק בשישי בבוקר, להכניס למקרר ואז ללכת לבשל.  כשאני מסיימת, אני מוציאה ועושה לעצמי תרפיה של אפייה עם העוגיות המהממות האלו.

עוגיות פריכות
מצרכים
4 כוסות קמח
1  שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס נוזל (מים/מיץ תפוזים/חלב)
150 גרם חמאה

מלית
ממרח תמרים
אגוזים קצוצים

אפשרויות נוספות
שוקולד
חלבה
כל העולה על רוחכם

אופן הכנה
מעבדים את כל החומרים יחד, מחלקים ל-4 כדורים שווים, עוטפים (אני שמה בשקית אוכל) ומכניסים למקרר לשעתיים ואפילו ללילה.
מרדדים על משטח מקומח כל כדור למלבן, מורחים את המלית הרצויה, מגלגלים, מהדקים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
אני אוהבת לסמן על הרולדה את החיתוך של העוגיות שיהיה קל לפירוק- כל 3 סנטימטר אני חורצת עם סכין את הבצק כמעט עד הסוף
את העוגיות מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות.
בוזקים מלמעלה הרבה אבקת סוכר, מפרידים בעזרת סכין, מניחים על צלחת הגשה והולכים להכין תה!


                                   
אם בא לכם להכין את הרולדה ולאפות לפני ההגשה, אז זה גם אפשרי!
פשוט גלגלו, חרצו את חריצי העוגיות, הניחו על נייר אפייה, עטפו והכניסו למקרר.

2 תגובות: