יום חמישי, 1 באוגוסט 2013

עוגיות טחינה- מוקדש לתותי

אז תותי היא חברת הריון...
שתינו סחבנו יחד
התבכיינו יחד
צחקנו יחד
סבלנו מטמטמות משותפות
וגם ילדנו יחסית קרוב בתאריכים

היום הילד של תותי בן שלוש והתחשק לה לפנק אותו
אז היא ביקשה מתכון אבל שלא יהיה מלא בג'אנק
ביקשה, קיבלה!
הנה העוגיות שלה מככבות למטה בתמונה!


עוגיות טחינה

אז מה צריך?
2 וחצי כוסות קמח
כוס סוכר
200 גרם חמאה או מחמאה
שקית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
250 גרם טחינה גולמית


ומה עושים?
מערבבים את החמאה והסוכר (אפשר במיקסר ואפילו עדיף), מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. כשהבצק מוכן, מגלגלים לכדורים, מסדרים יפה בתבנית עם רווחים ביניהם ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד 20 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגיות זהובות קלות

טיפ
העוגיות יוצאות סופר רכות מהתנור! אל תתנו להן לבלבל אותכם ולפתות להכניסן חזרה לתנור! זאת הדרך הבטוחה לקבל עוגיות אבן! 


עוגיות טחינה

4 תגובות:

  1. יש לי שאלה.. אחרי שמוציאים את העוגיות, צריך לתת להן להתקרר לגמרי לפני שנוגעים? אחרת הן מתפרקות?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק העוגיות מתייבשות ומתקשות בזמן הצינון
      בהצלחה!

      מחק
  2. הכנתי עכשיו ויצא מעולה!
    ממש טעימות ונימוחות בפה!
    הילדים טרפו...
    תודה!

    השבמחק