אם כבר אנחנו מכינים המבורגר ביתי
אז לא נכין לחמניות???
משדרג את הארוחה!
ואם תקנו הפתעה קטנה, תוכלו לספר להם שהכנתם ארוחת ילדים
וגם זה לא יקר בטירוף כמו לאכול בחוץ...
נרשמתם כבר לניוזלטר שלי?
אז מה צריך?
1/2 ק"ג קמח
1/3 שקית שמרים טריים
1 כוס מים חמימים
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן
חלמון למריחה
שומשום לקישוט
ומה עושים?
מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים מים, סוכר וביצה, מעבדים עד שמתחיל להתקבל בצק.
כעת מוסיפים את השמן והמלח, מעבדים עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק יפה..
משמנים מעט את הבצק ומכסים להתפחה (עד להכפלת הנפח)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לכדורים לפי הגודל הרצוי (מיני המבורגר, בינוני או גדול) ואז מעצבים כדור יפה וחלק
מניחים בתבנית עם נייר אפייה מכסים ומתפיחים שוב בערך כשעה
מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10-12 דקות.
טיפ:
הסוד הגדול הוא להכניס תבנית עם מים לתחתית התנור
מצננים לפני שחותכים אותן.
ואז מכינים המבורגר
אז לא נכין לחמניות???
משדרג את הארוחה!
ואם תקנו הפתעה קטנה, תוכלו לספר להם שהכנתם ארוחת ילדים
וגם זה לא יקר בטירוף כמו לאכול בחוץ...
נרשמתם כבר לניוזלטר שלי?
לחמניות המבורגר
אז מה צריך?
1/2 ק"ג קמח
1/3 שקית שמרים טריים
1 כוס מים חמימים
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן
חלמון למריחה
שומשום לקישוט
ומה עושים?
מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים מים, סוכר וביצה, מעבדים עד שמתחיל להתקבל בצק.
כעת מוסיפים את השמן והמלח, מעבדים עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק יפה..
משמנים מעט את הבצק ומכסים להתפחה (עד להכפלת הנפח)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לכדורים לפי הגודל הרצוי (מיני המבורגר, בינוני או גדול) ואז מעצבים כדור יפה וחלק
מניחים בתבנית עם נייר אפייה מכסים ומתפיחים שוב בערך כשעה
מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10-12 דקות.
טיפ:
הסוד הגדול הוא להכניס תבנית עם מים לתחתית התנור
מצננים לפני שחותכים אותן.
ואז מכינים המבורגר
![]() |
לחמניות המבורגר |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה