קובה מאז ומעולם היה המאכל החביב עלי
1 בצל קצוץ דק
תמיד חשבתי שזו תורה מסיני ואין שום סיכוי שאכין קובה
עד שיום אחד מישהי ביקשה ממני מתכון לקובה סלק ומשם הדרך הייתה מהירה!
למדתי להכין קובה ועם הזמן שיניתי, שידרגתי והוספתי עד שהגעתי לתוצאות מושלמות!
למדתי להכין קובה ועם הזמן שיניתי, שידרגתי והוספתי עד שהגעתי לתוצאות מושלמות!
ואז ביקשו ממני מתכון לקובה דלעת...
אז אחרי המון נסיונות הנה המתכון המושלם!!!!
המתכון מוקדש לאלסנדרה
המתכון מוקדש לאלסנדרה
קובה דלעת
אז מה צריך למרק?1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
שמן לטיגון
1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
שורש פטרוזיליה פרוס
קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 כוסות מים רותחים
1/2 כוס מיץ לימון
4 כפות סוכר
מלח, פלפל
אופן הכנת המרק
מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום, הדלעת ושורש הפטרוזיליה ומטגנים קלות.
מוסיפים את שאר החומרים ומרתיחים.
ומה צריך למעטפת של הקובה?
2 כוסות סולת
כפית וחצי מלח
3 כפיות שמן
כוס מים פושרים
אופן הכנת המעטפת
מערבבים סולת, מלח ושמן. לאט לאט מוסיפים מים תוך כדי לישה/בחישה. משאירים למשך 20 דקות.
אם הבצק רך מוסיפים סולת ואם קשה אז מים.
מה צריך למילוי?
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרת
2 כפות שמן
מערבבים הכל יחדיו ונותנים מנוחה שיספוג טעמים
ועכשיו למלאכת ההרכבה
מרטיבים ידיים (כדאי שתהייה קערת מים באזור), לוקחים כדור מהסולת ומשטחים לפיתה דקה. שמים כדור קטן של בשר במרכז הסולת, מקמרים את היד ומתחילים לסגור את הסולת מעל הבשר (ניתן להעזר במים במידת הצורך). מכדררים לכדור ומשליכים למרק הרותח!
מבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות מכוסה.
שמן לטיגון
1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
שורש פטרוזיליה פרוס
קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 כוסות מים רותחים
1/2 כוס מיץ לימון
4 כפות סוכר
מלח, פלפל
אופן הכנת המרק
מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום, הדלעת ושורש הפטרוזיליה ומטגנים קלות.
מוסיפים את שאר החומרים ומרתיחים.
ומה צריך למעטפת של הקובה?
2 כוסות סולת
כפית וחצי מלח
3 כפיות שמן
כוס מים פושרים
אופן הכנת המעטפת
מערבבים סולת, מלח ושמן. לאט לאט מוסיפים מים תוך כדי לישה/בחישה. משאירים למשך 20 דקות.
אם הבצק רך מוסיפים סולת ואם קשה אז מים.
מה צריך למילוי?
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרת
2 כפות שמן
מערבבים הכל יחדיו ונותנים מנוחה שיספוג טעמים
ועכשיו למלאכת ההרכבה
מרטיבים ידיים (כדאי שתהייה קערת מים באזור), לוקחים כדור מהסולת ומשטחים לפיתה דקה. שמים כדור קטן של בשר במרכז הסולת, מקמרים את היד ומתחילים לסגור את הסולת מעל הבשר (ניתן להעזר במים במידת הצורך). מכדררים לכדור ומשליכים למרק הרותח!
מבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות מכוסה.
המממ דלעת זה לא בדיוק ה- cup of tea שלי...
השבמחקאבל...
יש לך במקרה מתכון לקובה במיה?!?
עדיין עובדת על זה :-)
מחק