עוגת שוקלד חמה זה התענוג האסור שלי..
אני יכולה לאכול אותה בלי סוף עד שאתפוצץ מכאבי בטן..
ומה שהכי מעולה בה שהיא עונה על כל צרכי הבית:
אפשר להכין אותה ללא לקטוז
אפשר להכין אותה ללא גלוטן
והיא מלאה בשוקלד!!!!
מי יתנגד?!? מי???
150 גרם חמאה/מחמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
2 חלמונים
4.5 כפות סוכר
2.5 כפות קמח מנופה או קמח תפוחי אדמה
מחממים את התנור לחום בינוני.
ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (סיר מים רותחים ומעליו קערה עם שוקולד וחמאה).
בקערה אחרת מערבבים ביצים, חלמונים וסוכר רק עד לקבלת תערובת אחידה (תערובת לא קצף!)
מאחדים את שתי התערובות יחדיו (השוקולד והביצים) תוך כדי ערבוב רציף עד שהתערובת נהיית אחידה וחלקה.
בעזרת מסננת ידנית קטנה מנפים את הקמח מעל התערובות ומקפלים פנימה.
יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות, כאשר הבלילה צריכה להגיע ל- 3/4 גובה.
מניחים את התבניות האישיות בתוך תבנית אפייה שטוחה ומכניסים לתנור
אופים בערך 10 דקות (תלוי בתנור) עד שנוצרת קליפה מעל העוגה אבל המרכז עדיין רך למגע.
מצננים מספר דקות מקשטים ואוכלים...
טיפים:
1.אפשר להכין את העוגות מבעוד מועד ולשמור במקרר להוציא לפני האירוח ולאפות מספר דקות לפני ההגשה...
2. להרגשה יותר שוקולדית תטביעו מטבע שוקולד משובח בתוך הבלילה.
3. אם בא לכם להפתיע תוסיפו מטבע שוקולד לבן לתוך הבלילה.
בתאבון
אני יכולה לאכול אותה בלי סוף עד שאתפוצץ מכאבי בטן..
ומה שהכי מעולה בה שהיא עונה על כל צרכי הבית:
אפשר להכין אותה ללא לקטוז
אפשר להכין אותה ללא גלוטן
והיא מלאה בשוקלד!!!!
מי יתנגד?!? מי???
עוגת שוקולד חמה
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות150 גרם חמאה/מחמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
2 חלמונים
4.5 כפות סוכר
2.5 כפות קמח מנופה או קמח תפוחי אדמה
מחממים את התנור לחום בינוני.
ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (סיר מים רותחים ומעליו קערה עם שוקולד וחמאה).
בקערה אחרת מערבבים ביצים, חלמונים וסוכר רק עד לקבלת תערובת אחידה (תערובת לא קצף!)
מאחדים את שתי התערובות יחדיו (השוקולד והביצים) תוך כדי ערבוב רציף עד שהתערובת נהיית אחידה וחלקה.
בעזרת מסננת ידנית קטנה מנפים את הקמח מעל התערובות ומקפלים פנימה.
יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות, כאשר הבלילה צריכה להגיע ל- 3/4 גובה.
מניחים את התבניות האישיות בתוך תבנית אפייה שטוחה ומכניסים לתנור
אופים בערך 10 דקות (תלוי בתנור) עד שנוצרת קליפה מעל העוגה אבל המרכז עדיין רך למגע.
מצננים מספר דקות מקשטים ואוכלים...
טיפים:
1.אפשר להכין את העוגות מבעוד מועד ולשמור במקרר להוציא לפני האירוח ולאפות מספר דקות לפני ההגשה...
2. להרגשה יותר שוקולדית תטביעו מטבע שוקולד משובח בתוך הבלילה.
3. אם בא לכם להפתיע תוסיפו מטבע שוקולד לבן לתוך הבלילה.
בתאבון
![]() |
עוגת שוקולד חמה- לבה של שוקולד בתוך עוגה |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה