יום חמישי, 8 באוגוסט 2013

מה בא לפני הארטישוק או הקציצה?

כשהייתי קטנה אמא הכינה... אכלתי... לא נרשמה התלהבות, אז לא הכינה יותר...
כשגדלתי אמא שוב הכינה, הפעם בלעתי...  נרשמה התלהבות, אז היא מכינה המון!!
אז מה לא נשתף אתכם במתכון???


ארטישוק ממולא

1 שקית תחתיות ארטישוק (אני משתמשת ב-2, כי למי מספיק 1?)
לימון

מלית
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
כמון
ראס אל חנות (למי שיש... מתקבל בברכה!)
כוסברה קצוצה

טיגון
קמח
ביצה

רוטב
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה
מרתיחים מים ולימון בסיר, מוסיפים לתוכם את תחתיות הארטישוק למשך 2 דקות ומוציאים.

מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים בידיים רטובות כדורים וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק, משטחים מעט את הקציצה ומהדקים לתחתית הארטישוק.
טובלים את הארטישוק הממולא בקמח וביצה ומטגנים קלות רק כדי שלא יתפרק בבישול (אני מתחילה מהקציצה ועוברת לארטישוק)

לסיר רחב מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומרתיחים.
מכניסים ומסדרים יפה את תחתיות הארטישוק הממולאות ומדי פעם "משקים" אותם ברוטב.
מבשלים על אש נמוכה כשעה.
אני מגישה ליד אורז ולימון בצד .. ככה זה שאוהבים חמוץ :-)

בתיאבון!

ארטישוק ממולא- אמא בוורוד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה