יום ראשון, 4 באוגוסט 2013

המבורגר- לא גאנק!!!!

אז לפעמים, כשנחה עלי הרוח, אני מכינה לילדים ארוחת "ג'אנק"
היא לא ממש ג'אנקית, כי את ההמבורגר אני מכינה לבד ואת הציפס אני אופה...
אבל מה שהם לא יודעים.... (נו אתם יודעים איך זה)
בכל מקרה, זו אחת המנות השוות שיש לכל מאורע  ואפשר להכין כמות ולהקפיא (זה מה שאני עושה) 

ותמיד תמיד יש לי קליינטים למנה
ותמיד תמיד הילדים יוצאים שבעים ומאושרים
ואני מרגישה אמא קצת יותר טובה



המבורגר

1.2 ק"ג בשר טחון
שומן (רק אם אוהבים, לא חובה)
2 בצלים לבנים או סגולים קצוצים דק
1 כוס מי סודה
מלח 

פלפל
אפשר להוסיף ברביקיו או קטשופ, אבל לא חובה

אופן הכנה
מטגנים את הבצל, מסננים מהשמן ומוסיפים לבשר.
מוסיפים כוס מי סודה, מלח ופלפל.
אם רוצים להוסיף ברביקיו או קטשופ... זה הזמן!
לשים את התעורבת, אך לא יותר מדי על מנת שלא תצא דחוסה.
מכסים ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים עד לספיגת טעמים.
מוציאים מהמקרר, מכינים את ההמבורגר... או free style או בעזרת רינג
ועכשיו הכל תלוי ברמת הרעב שלכם... 
אם ממש רעבים אפשר כבר לצלות ולאכול...
אבל, אם רק תתאפקו ותתנו לו מנוחה של שעה בתבנית, מובטח לכם תענוג אמיתי!
אני צולה את ההמבורגר על מחבת פסים או על המולטי שף...נטול שמן או עם נגיעה קלילה (לתימני שלי)

כמובן שלפעמים נחה עלי הרוח ואני מכינה גם לחמניות, אבל זה לא קורה הרבה...
לרוב אני קונה לחמניות המבורגר יפות, מורחת בתוכן מיונז, קטשופ, חרדל וברביקיו, מוסיפה חסה ועגבניה,
צולה פרוסות בצל, מניחה את ההמבורגר בין הרטבים לבין הירקות, 
דואגת למנת צ'יפס טעימה ליד וכמובן לסלט
ואז תוקפת בהנאה את הצלחת המגרה..

בתאבון!


המבורגר- הום מייד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה