יום חמישי, 8 באוגוסט 2013

כשהבצק פוגש את הקקאו - רוגלך

בתור ילדה תמיד אהבתי רוגלך
אני זוכרת שהייתי אוכלת בלי הכרה
זה היה רך ושוקלדי ומלא סירופ ואבקת קקאו
היום בתור אמא אני עדיין אוהבת רוגלך
וילדתי חמישה ילדים שגם הם מעריצים לא קטנים של המאפה המתוק הזה..
מודה שניסיתי המוני מתכונים
מודה שרוב המתכונים שהכנתי יצאו ממוצעים ולא שווים הרבה
אבל המתכון הזה, הוא משהו מיוחד... 

לקחתי קצת מהמתכון ההוא והוספתי לו מהמתכון משם
ורקחתי לי את הסירופ ובסוף יצא מושלם!!!


אז מה צריך?
1 ק"ג קמח
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
3 ביצים
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
100 גרם מחמאה חתוכה לקוביות

מילוי- מלית שוקולד

ממרח שוקלד (אני השתמשתי בשוקולד "השחר" פרווה)
קקאו
סוכר


ביצה לזיגוג

סירופ סוכר

1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
תמצית וניל


אז מה עושים?
לשים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה. 
לבסוף מוסיפים את המים, שמן, מחמאה ומלח.
לשים היטב עד שמתקבל בצק גמיש ורך.
כעת ניתן לחכות להתפחה כפולה או להשאיר ללילה במקרר. 


יש שתי שיטות להכין את הרוגלך:
האחת היא לחלק את הבצק ל-8 חתיכות ו
כל חתיכה לרדד לעיגול ולחתוך ל- 8 משולשים (כמו פיצה)
אני אישית שונאת לרדד בצק לעיגול אז אני הולכת על הדרך השניה בה עדיין מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות אך כל חתיכה מרדדים למלבן ואז חותכים משולשים משני הצדדים...

לפני שאני חותכת את הבצק אני מורחת בעזרת פלטה (או מה שנוח לכן) את השוקלד למריחה, מעליו מפזרת קקאו לא ממותק ומעליו מפזרת סוכר.
כעת חותכים למשולשים- ככל שהמשולש צר וארוך כך יצא רוגלך יותר יפה
אני מגלגלת את הרוגלך מהחלק הרחב אל החלק הצר ומשתדלת שיהיו כמה שיותר גילגולים.

בצורה זו מכינים את כל 8 חלקי הבצק ואז מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה עם רווחים בין רוגלך אחד לשני.
מורחים את הרוגלך בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות בערך (תלוי בתנור)- עד לקבלת צבע זהוב יפה.
לאחר מכן מוציאים מהתנור, מורחים את הסירופ סוכר בנדיבות רבה ומאפשרים לרוגלך להצטנן על רשת צינון או על רשת של התנור. כאשר הרוגלך הצטננו מכניסים לקופסא אטומה. 

בתאבון

טיפ
ניתן לפזר על הרוגלך סוכר לאחר מריחת הביצה (אני לא מפזרת)


רוגלך- אמא בוורוד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה