יום חמישי, 8 באוגוסט 2013

הפיתה המושלמת!!! (של סיגל-גל)

וואי כמה שאני אוהבת פיתות...
עגולות, רכות ונעימות
אין לכם מושג כמה מתכונים ניסיתי
ועוד יותר אין לכם מושג כמה פעמים בעלי לעס קרשים ואמר: "כמעט מושלם"
יום אחד בשיטוט בפיסבוק נתקלתי בתמונה של פיתות מדהימות
ישר צעקתי: "מתכון! מתכון!"
קיבלתי ובלי להתעצל, הכנתי אותן עוד באותו הערב!
יצא מושלם!!!
אז אומנם לא מתכון שלי, אבל בהחלט שווה שיתוף!!!

אז מה צריך?
1 ק"ג קמח 
כפית וחצי מלח
2 כפיות סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות שמן
3/4 2 כוסות מים פושרים

מה עושים?
שמים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומערבבים. 
מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים.
מוסיפים שמן ומים ולשים במהירות אטית במשך כ-8 דקות עד שהבצק נעשה רך וגמיש. 
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 60-90 דקות. 
מוציאים אויר מהבצק ולשים על משטח מקומח קלות (להוסיף כמה שפחות קמח). 
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת או בניילון.
מרדדים את כל הכדורים לעלה בקוטר של 15 ס"מ. 
מכסים בניילון ומשהים ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-250 מעלות ואופים כ-5-6 דקות כשהן עדיין בהירות מעט אך תפוחות


אני מכינה אותן בעיקר שאני מכינה פלאפל, סביח או חומוס פול ביצה

פיתות- אמא בוורוד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה