וואי כמה שאני אוהבת פיתות...
עגולות, רכות ונעימות
אין לכם מושג כמה מתכונים ניסיתי
ועוד יותר אין לכם מושג כמה פעמים בעלי לעס קרשים ואמר: "כמעט מושלם"
יום אחד בשיטוט בפיסבוק נתקלתי בתמונה של פיתות מדהימות
ישר צעקתי: "מתכון! מתכון!"
קיבלתי ובלי להתעצל, הכנתי אותן עוד באותו הערב!
אין לכם מושג כמה מתכונים ניסיתי
ועוד יותר אין לכם מושג כמה פעמים בעלי לעס קרשים ואמר: "כמעט מושלם"
יום אחד בשיטוט בפיסבוק נתקלתי בתמונה של פיתות מדהימות
ישר צעקתי: "מתכון! מתכון!"
קיבלתי ובלי להתעצל, הכנתי אותן עוד באותו הערב!
יצא מושלם!!!
אז אומנם לא מתכון שלי, אבל בהחלט שווה שיתוף!!!
אז מה צריך?
אז אומנם לא מתכון שלי, אבל בהחלט שווה שיתוף!!!
אז מה צריך?
1 ק"ג קמח
כפית וחצי מלח
2 כפיות סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות שמן
3/4 2 כוסות מים פושרים
2 כפיות סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות שמן
3/4 2 כוסות מים פושרים
מה עושים?
שמים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומערבבים.
מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים.
מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים.
מוסיפים שמן ומים ולשים במהירות אטית במשך כ-8 דקות עד שהבצק נעשה רך וגמיש.
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 60-90 דקות.
מוציאים אויר מהבצק ולשים על משטח מקומח קלות (להוסיף כמה שפחות קמח).
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת או בניילון.
מרדדים את כל הכדורים לעלה בקוטר של 15 ס"מ.
מכסים בניילון ומשהים ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-250 מעלות ואופים כ-5-6 דקות כשהן עדיין בהירות מעט אך תפוחות
אני מכינה אותן בעיקר שאני מכינה פלאפל, סביח או חומוס פול ביצה
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 60-90 דקות.
מוציאים אויר מהבצק ולשים על משטח מקומח קלות (להוסיף כמה שפחות קמח).
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת או בניילון.
מרדדים את כל הכדורים לעלה בקוטר של 15 ס"מ.
מכסים בניילון ומשהים ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-250 מעלות ואופים כ-5-6 דקות כשהן עדיין בהירות מעט אך תפוחות
אני מכינה אותן בעיקר שאני מכינה פלאפל, סביח או חומוס פול ביצה
![]() |
פיתות- אמא בוורוד |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה