יום חמישי, 1 באוגוסט 2013

קוראים לי אמא בוורוד ואני מכורה לקובנה

אין לי יותר מדי סיפורים לספר לכם על קובנה
זה לחם
והוא תימני
והוא מבצק (מפתיע)
ואני מכורה אליו...
ואת האמת זה ממש פשוט להכנה


קובנה


אז מה צריך?
1/2 ק"ג קמח
כף וחצי שמרים יבשים
1/2 כף מלח
3-4 כפות סוכר
2 כוסות מים
100 גרם מרגרינה או חמאה


מה עושים עכשיו?
לשים את כל החומרים יחדיו לבצק נעים. את המים מוסיפים בהדרגה, כי לפעמים צריך פחות ולפעמים צריך חצי כוס יותר... הכל תלוי בקמח. 
מניחים להתפחה ולאחר שתפח מפנצ'רים את הבצק ונותנים שוב 20 דקות מנוחה.
מכאן יש כמה דרכים:
הראשונה היא להמיס את כל המרגרינה בסיר, לחתוך את הבצק לארבעה חלקים, לגלגל במרגרינה המומסת ולסדר יפה בסיר.
הדרך השניה, בה אני מכינה, היא לחתוך את הבצק לשני חלקים. כל חלק לפתוח על משטח מרוח במרגרינה, למרוח מרגרינה על הבצק ולגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך ל-4-5 חלקים, לשמך סיר ולסדר יפה בתוכו.
לא לדאוג לרווחים שנותרים, הקובנה תתפח עוד. 

משאירים את הסיר לתפיחה נוספת. לאחר מכן, מניחים את שאריות המרגרינה על הקובנה מלמעלה, סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה וחצי.
מוציאים וזה נראה מוכן...
אבל אני אוהבת בבוקר להכניס שוב לשעתיים ויש את האסליים שמכניסים לתנור כל הלילה על חום נמוך. 



קובנה לפני האפייה- אמא בוורוד

2 תגובות:

  1. רביק קצת עזרה, אם אני רוצה לעשות כל הלילה בתנור גם להתחיל על חום גבוה ואחכ להוריד?? וחוץ מזה זה לא הרבה מים???

    השבמחק
    תשובות
    1. אם את רוצה לאפות לילה בתנור תתחילי עם חום נמוך ותמשיכי
      יש שמבשלים קצת עם הגז לפני
      והבצק צריך להיות קצת מימי ולא נוקשה

      מחק