יום חמישי, 29 באוגוסט 2013

עוף בשזיפים בשביל הפוזה

ארוחה מרשימה בכלום וחצי עבודה
כזו שמגישים בשבת או בחגים
כזו שמתנדבים להביא לארוחה
כזו שמכינים כשבא להתפנק במנה שווה 

עוף בשזיפים


אז מה צריך?
7-8 חלקי עופות שטופים ונקיים עם העור
3 כפות סילאן
2 כפות סויה
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר חום
1 כף אבקת מרק בצל
2 כפות קטשופ
2 בצלים פרוסים דק
שזיפים יבשים

ומה עושים?

מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והשזיפים ליצירת מרינדה ובה משרים את העוף.
אפשר להשרות לשעה ואפשר גם ללילה שלם- ככל שמשרים ליותר זמן, ככה העוף סופג יותר את הטעמים.
מטגנים את הבצל ומעליו מסדרים את העוף. 

מעל העוף שופכים את המרינדה (אם המרינדה סמיכה מדי, אפשר להוסיף כחצי כוס מים).
מעל הכל מוסיפים את השזיפים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה. 
מומלץ להגיש עם אורז לבן.  

הבטחתי פשוט או לא?

אמא בוורוד- עוף בשזיפים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה