יום שלישי, 27 באוגוסט 2013

מה קורה??? לחמניות!!!

מה קורה כשאמא שוכחת לקנות לחם לבוקר?
מה קורה כשגרים במושב מרוחק והלחם מגיע רק בשעה 9???
מה קורה אם סתם בא לחמניות טעימות?

לא קורה כלום .. פשוט מכינים!!!
תנסו לא תתאכזבו!


לחמניות

אז מה צריך?
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
2 ורבע כוסות מים

ביצה לציפוי
שומשום/ קצח/קוואקר/גרעיני חמנייה/זרעי פשתן/ פרג ועוד...

מה עושים??
מניחים בקערה קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. 
מוסיפים מלח, ביצים ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש.
לאט לאט מוסיפים את השמן ואת שאר המים (לא בבת אחת)
הבצק צריך להיות רך, גמיש ולא דביק, בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף עוד קמח או עוד מים...
משמנים את הבצק ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח. לאחר שתפח מפנצרים את הבצק ולשים קלות. מכסים ונותנים מנוחה של 25 דקות.
כעת מחלקים לחתיכות לפי סוג הלחמניות שרוצים להכין: ארוכות, קשר או עגולות.
מניחים את הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שוב למשך כחצי שעה. 
מורחים ביצה, מפזרים את הציפוי הרצוי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.טיפים
  • בזמן העבודה עם הבצק לדאוג שתמיד הבצק יהיה מכוסה. אם לא מכסים את הבצק, נוצר מעליו קרום. 
  • אחרי האפייה מומלץ להניח מגבת נקייה על הלחמניות בעודן חמות- זה הופך אותן לרכות וטעימות! 
  • לאחר שהלחמניות מתקררות ניתן להכניס אותן לשקית אטומה ולהקפיא. 
  • כדי שיהיו לכם לחמניות טריות על הבוקר, אפשר להתפיח את הבצק יום קודם ולאחר שלב יצירת הלחמניות, להניח בתבנית, לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח במהלך הלילה במקרר במקום להתפיח בחוץ. בבוקר רק מורחים ביצה, מפזרים את הציפוי ואופים! אחחח ריח מאפיה! 

לחמניות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה