מה עושים כשנויה רוצה עוגה פרווה?
אבל לא סתם עוגה...
עוגה מיוחדת! עוגה שווה!!!
אז מה עושים?
עושים עוגה פשוטה, מהירה וטעימה..
אנחנו מכינים אותה פרווה בשביל נויה, אבל אפשר להכין אותה גם חלבית
הבת שלי קוראת לה עוגת שוקו וניל...
ולי יש טריק קטן איתה!!!
4 ביצים
250 גרם סוכר
3/4 כוס שמן
כוס וחצי נוזל (חלב/מים/מיץ תפוזים)
300 גרם קמח תופח מאליו
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל
לקישוט
קרם שוקלד (אינסטנט פודינג שוקלד, שמנת מתוקה וכוס חלב מוקצפים יחדיו)
פיצפוצי שוקולד/ פקאן מסוכר
אז מה עושים?
מקציפים ביצים וסוכר עד ליצירת קצף, מוסיפים בזרם איטי את השמן ולאחריו גם כן בזרם איטי את הנוזל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אינסטנט פודינג וניל וסוכר וניל, ומוסיפים לאט לאט לבלילה הרטובה- כף אחרי כף.
ועכשיו לטריק שלי!
במקום לאפות עוגה אחת ואז לחצות אותה באמצע, אני פשוט אופה חצי מהבלילה ואז עוד חצי!
כך יש לי שתי עוגות יפות, שוות באפייתן, גדולות ולא מתפוררות!
את העוגות אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בסביבות ה-40 דקות (תלוי בתנור).
כשהעוגות מוכנות, מוציאים מהתנור ומצננים.
מניחים את העוגה העקומה יותר בתחתית ומורחים אותה בקרם שוקולד.
שופכים פיצפוצי שוקלד או פקאן מסוכר או כל מה שאתם אוהבים ואז מניחים את העוגה השניה.
כעת מצפים את כל העוגה בשכבה יפה של קרם ומקשטים!
והרי לכם עוגת נויה!
אבל לא סתם עוגה...
עוגה מיוחדת! עוגה שווה!!!
אז מה עושים?
עושים עוגה פשוטה, מהירה וטעימה..
אנחנו מכינים אותה פרווה בשביל נויה, אבל אפשר להכין אותה גם חלבית
הבת שלי קוראת לה עוגת שוקו וניל...
ולי יש טריק קטן איתה!!!
עוגת שוקו- וניל
אז מה צריך?4 ביצים
250 גרם סוכר
3/4 כוס שמן
כוס וחצי נוזל (חלב/מים/מיץ תפוזים)
300 גרם קמח תופח מאליו
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל
לקישוט
קרם שוקלד (אינסטנט פודינג שוקלד, שמנת מתוקה וכוס חלב מוקצפים יחדיו)
פיצפוצי שוקולד/ פקאן מסוכר
אז מה עושים?
מקציפים ביצים וסוכר עד ליצירת קצף, מוסיפים בזרם איטי את השמן ולאחריו גם כן בזרם איטי את הנוזל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אינסטנט פודינג וניל וסוכר וניל, ומוסיפים לאט לאט לבלילה הרטובה- כף אחרי כף.
ועכשיו לטריק שלי!
במקום לאפות עוגה אחת ואז לחצות אותה באמצע, אני פשוט אופה חצי מהבלילה ואז עוד חצי!
כך יש לי שתי עוגות יפות, שוות באפייתן, גדולות ולא מתפוררות!
את העוגות אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בסביבות ה-40 דקות (תלוי בתנור).
כשהעוגות מוכנות, מוציאים מהתנור ומצננים.
מניחים את העוגה העקומה יותר בתחתית ומורחים אותה בקרם שוקולד.
שופכים פיצפוצי שוקלד או פקאן מסוכר או כל מה שאתם אוהבים ואז מניחים את העוגה השניה.
כעת מצפים את כל העוגה בשכבה יפה של קרם ומקשטים!
והרי לכם עוגת נויה!
![]() |
אמא בוורוד- עוגת שוקו-וניל |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה