יום שני, 2 בספטמבר 2013

חזה עוף ברוטב רימון ויין

תקופת החגים...
געגועים עזים למאכלים טעימים
לזכרונות ילדות
לכתמי רימון על הבגדים
ומצד שני...
חגים זה משמין!!
אז הנה מתכון בצד השפוי של החג :-)

חזה עוף ברוטב רימון ויין

אז מה צריך?
8 מנות של חזה עוף
שמן זית לטיגון
מלח פלפל

לרוטב:
1/2 כוס מיץ רימונים
גרגרים מרימון אחד
1.5 כוסות יין אדום יבש
1/3 כוס סוכר
מעט קורנפלור להסמכה

מתבלים את החזה עוף במלח ופלפל ומטגנים לסגירה (לא טיגון מלא!!!)
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5-10 דקות לבישול מלא ועסיסי
בזמן הזה מכינים את הרוטב:
מבשלים את כל החומרים יחד עד לצמצום נוזלים והמסת הסוכר
טועמים ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל ולאחר מכן מסמיכים עם קורנפלור
מגישים בנפרד ושופכים רוטב לכל צלחת

מהיר, קל, לא משמין ובטוח מרשים!!!

 Image courtesy of graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה