יום שני, 16 בספטמבר 2013

הלחם של נויה


לחם ללא גלוטן באופה לחם

לחם ללא גלוטן
מה הבעיה?
בקלות אכין!
מה לעשות שאני חושבת שהכל קלי קלות.. אבל אז זה קרה!!
התנפצה לי הבועה
לא פשוט ולא נעליים
יצאו לי אבנים במקום לחם
הבלוקים של איטונג יותר אכילים..
אבל שאני אתייאש?
מה פתאום!
הצלחתי!

אז מה צריך?
2.5 כוסות קמח קונדיטור
30 גרם שמרים
2 ביצים
1/4 כוס שמן
3 כפות סוכר/ סילאן/ דבש
2 כפות טחינה גולמית
1.5 כוסות מים
1/4 כפית מלח

מה עושים?
דוחפים הכל לאופה לחם על תוכנית של אפייה בסיסית מהירה, לחם בגודל בינוני, קרסט כהה ו... הולכים לישון!
אושר!!!

אבל אפשר גם בלי אופה:
מערבבים במיקסר ביצים, שמן, סוכר, טחינה, מים ומלח- עד להיעלמות גושים. 
בקערה נפרדת מערבבים קמח ושמרים. 
מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה- אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מים ואם דלילה מדי אז קמח.
מניחים בתבנית לחם עמוקה ומתפיחים שעה. 
אופים כ- 30-40 דקות על 180 מעלות, מוציאים לתוך מגבת ועוטפים.

כשהלחם מתקרר, אני פורסת וישר מקפיאה... 
יוצא טעים טעים!!!

אמא בוורוד- לחם ללא גלוטן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה