יום רביעי, 23 באוקטובר 2013

עוגת תפוזים כי לא חובה חורף!

אז מה עם עדיין לא חורף ואני גרה במדבר
בא לי עוגת תפוזים!!
אז יש שתי אפשריות או לפנטז או להכין בעזרת פרימור
להוסיף קצת תמצית טעם של תפוז
להפעיל מיזוג על קור
להתכרבל ולהרגיש חורף

עוגת תפוזים


אז מה צריך?
2 כוסות קמח
4 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז מתפוז שלם
חצי כוס שמן
תמצית וניל
שקית אבקת אפייה
1 וחצי כוסות סוכר


ומה עושים?

מקציפים את הביצים ומוסיפים לאט לאט את הסוכר עד שמתקבלת בלילה תפוחה ולבנה. 
מוסיפים גרידת תפוז, מיץ תפוזים ,שמן ווניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
כעת מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות


לסירופ
גרידת תפוז (ללא החלק הלבן, כי הוא מר)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מים חמימים
1 כוס סוכר

מרתיחים את כל המרכיבים ומסננים מהגרידה.
שופכים על העוגה בעודה חמה כמות יפה ונדיבה מהסירופ, ואם נשאר שומרים את הסירופ לפעם הבאה...


עוגת תפוזים- אמא בוורוד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה