בהריון של אמבר כל מה שהתחשק לי זה בצק!
רק רציתי ללוש בצק, לאפות ולטרוף
מה שמסביר את אהבתה של אמבר שלי לבצק ולמטבח
באחד הפעמים התחשק לי פרצל'ס
ביום הראשון יצא לי בעע
ביום השני יצא אבן
ביום השלישי יצא כמו גומי..
מאמי התחנן שאפסיק לנסות
בכל זאת, מסתבר שהם רוצים לאכול אוכל אכיל
אז עזבתי.. אבל לא באמת הרפיתי
אחרי שבוע של מנוחה הכנתי שוב!
לקחתי טיפים מכל המתכונים
סידרתי את כל המרכיבים הזהים והוצאתי את השונים
הכנתי!
נשמתי עמוק והתפללתי ו...
זה יצא מושלם!
הגשתי למאמי בגאווה עם ביצת עין, גבינת שמנת, סלמון וסלט
והוא התענג
מאז זה הפך להיות מנה אהובה בבית
קצת עבודה אבל שווה כל רגע וגם ניתן להקפיא לפעם הבאה..
בקיצור תנסו!
לא תתאכזבו!
אז מה צריך?
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (אפשר גם שימרית)
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שנוצר בצק אחיד
מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים
מרתיחים מים בסיר גדול ומחממים את התנור לחום בינוני.
מהבצק מכינים נחשים אותם מעגלים לצורת עיגול או כעך
מכניסים את הכעכים למים הרותחים לשניות ספורות (עד שהם צפים) ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מורחים בביצה ומפזרים מלח גס/ זעתר/ שומשום/ בצל מטוגן...
אופים בחום בינוני כחצי שעה.
ובתאבון...
טיפים:
ניתן להקפיא בתוך קופסא אטומה, להפשיר ולחמם!
יוצא ממש כמו טרי!
רק רציתי ללוש בצק, לאפות ולטרוף
מה שמסביר את אהבתה של אמבר שלי לבצק ולמטבח
באחד הפעמים התחשק לי פרצל'ס
ביום הראשון יצא לי בעע
ביום השני יצא אבן
ביום השלישי יצא כמו גומי..
מאמי התחנן שאפסיק לנסות
בכל זאת, מסתבר שהם רוצים לאכול אוכל אכיל
אז עזבתי.. אבל לא באמת הרפיתי
אחרי שבוע של מנוחה הכנתי שוב!
לקחתי טיפים מכל המתכונים
סידרתי את כל המרכיבים הזהים והוצאתי את השונים
הכנתי!
נשמתי עמוק והתפללתי ו...
זה יצא מושלם!
הגשתי למאמי בגאווה עם ביצת עין, גבינת שמנת, סלמון וסלט
והוא התענג
מאז זה הפך להיות מנה אהובה בבית
קצת עבודה אבל שווה כל רגע וגם ניתן להקפיא לפעם הבאה..
בקיצור תנסו!
לא תתאכזבו!
פרצל'ס
אז מה צריך?
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (אפשר גם שימרית)
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שנוצר בצק אחיד
מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים
מרתיחים מים בסיר גדול ומחממים את התנור לחום בינוני.
מהבצק מכינים נחשים אותם מעגלים לצורת עיגול או כעך
מכניסים את הכעכים למים הרותחים לשניות ספורות (עד שהם צפים) ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מורחים בביצה ומפזרים מלח גס/ זעתר/ שומשום/ בצל מטוגן...
אופים בחום בינוני כחצי שעה.
ובתאבון...
טיפים:
ניתן להקפיא בתוך קופסא אטומה, להפשיר ולחמם!
יוצא ממש כמו טרי!
![]() |
פרצל'ס- אמא בוורוד |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה